Daimbiskvier - recept

Gjorde dessa (mindre fina) väldigt goda daimbiskvier i Lördags. Väldigt enkelt och väldigt gott. 
 
Recept till 20 st.

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Visspa ihop med socker och äggvita. Blanda sedan ner mandelmassan. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.

Förvaras i kyl.

Publicerat i bakning