Daimbiskvier - recept
Gjorde dessa (mindre fina) väldigt goda daimbiskvier i Lördags. Väldigt enkelt och väldigt gott.
Recept till 20 st.
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
Gör så här:
Riv mandelmassan. Visspa ihop med socker och äggvita. Blanda sedan ner mandelmassan. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av.
Förvaras i kyl.